Ombytta roller på Ålands radio och tvs hemsida

ska%cc%88rmavbild-2016-10-11-kl-11-12-14

Ålands radio och tv har sedan en vecka tillbaka ny hemsida med mer fokus på bilder. Jag har hjälpt dem med en rad olika genrebilder, bland annat den ovan som illustrerar sjukvård.

Efter att ha lyssnat på en föreläsning av Genusfotografen och läst handboken Bilder som förändrar världen som hen gjort i samarbete med Gävle kommun, försöker jag tänka ännu mer på att inte falla i genusfällorna. När jag gjorde uppdragen med genrebilderna till Ålands radio och tv till exempel, så kontaktade jag ÅHS med önskemål om att få fotografera en läkare som inte nödvändigtvis var en vit man. Patienten på bilden är en man istället för en kvinna som jag tänker är det vanligaste när det gäller genrebilder på läkare med patient. Nu blev det ombytta roller och jag tycker, även om jag är lite partisk, att resultatet blev jättebra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *